• Publicerat 25 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Brad Moran klar för Växjö

Tomi Kallio blev lovad en bra center när han valde att skriva på för Växjö. Nu har den levererats. Det är den tidigare Skellefteåcentern Brad Moran som tar plats intill den finländske veteranen.
– En viktig pusselbit i vårt pågående lagbygge, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Elitserienykomlingen Växjö Lakers har inte varit blyga på transfermarknaden sedan de lämnade allsvenskan bakom sig. Först värvade laget den av Frölunda ratade veteranforwarden Tomi Kallio och på måndagen levererade sportchefen Henrik Evertsson finländarens tilltänkta radarpartner, kanadensaren Brad Moran.

– Brad är en spelskicklig center, som dessutom har erfarenhet av spel i Eliserien. Han känns som en viktig och spännande pusselbit i vårt pågående lagbygge, säger Evertsson om nyförvärvet på klubbens webbsida.

32-åringen gjorde 82 poäng (25+57) på 110 matcher under två säsonger i Skellefteå mellan 2008 och 2010. Efter förra säsongen tog han chansen hemma i Nordamerika, men lyckades aldrig ta plats i NHL-laget Edmonton Oilers. I stället blev det spel med farmarlaget Oklahoma City Barons i AHL där han stod för 72 poäng (20+52) på 79 matcher och slutade sjua i poängligan.

På meritlistan har Brad Moran åtta NHL-matcher för Columbus Blue Jackets. I AHL har det blivit 556 matcher.

Text: Uffe Bodin