Junland flyttar till Astana

Jonas Junland fick nobben i Färjestad och av moderklubben Linköping. Nu blir det KHL för mästarbacken istället. Han blir den förste svensken att spela klubbhockey i Kazakstan och skrev idag på för Barys Astana.

Jonas Junland blir nästa svensk att försvinna till KHL. Idag skriver klubben på sin hemsida att Junland är klar. Han blir därmed den första svensken som kommer spela sin klubbhockey med hemvisit i Kazakstan.

23-åringen skrev på för Barys Astana efter att ha ratats av både Färjestad och Linköping till nästa säsong, trots ett starkt slutspel med Färjestad där han svarade för tre mål och tre assist på 14 matcher. I seriespelet blev det 22 poäng på 41 matcher efter att han vänt hem till Elitserien efter två säsonger i Nordamerika.

I Barys Astana får han dela istid på backsidan med bland andra stjärnbacken Kevin Dallman, kanadensaren som varit en av ligans hetaste backar under KHL:s tre säsonger med totalt 139 poäng på 161 matcher.

Text: Robert Pettersson