• Publicerat 26 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Seppänen klar för fjolårsmästarna

Det blev bara en säsong i Sverige för den finländske backen Timo Seppänen. Efter Södertäljes degradering till allsvenskan flyttar 23-åringen tillbaka till FM-ligan för spel i 2010 års mästarklubb, TPS Åbo.

Seppänen, som har två JVM med Finland i bagaget, spelade för KalPa innan han värvades till SSK för ett år sedan. På 48 elitseriematcher stod den defensive backen för ett mål och tre assist. Han hade sedan fyra assist på nio matcher i kvalserien.

Bortsett från Timo Seppänen har TPS också gjort klart med den tjeckiske målvakten Marek Schwarz och hans landsman, vänsterforwarden Jakub Cerny. Schwarz, som draftades i första rundan av St. Louis Blues 2004, kommer Mlada Boleslav medan Cerny har Litvinov som senaste klubbadress.

Text: Uffe Bodin