Hari klar för återkomst till Sverige

Efter några veckor i Sverige har nu den unge ungraren Janos Harí slutligen bestämt sig för en klubbadress. I slutändan stod det mellan Modo och Djurgården, men valet föll till slut på Modo, och ett kontrakt på ett år är klart.
– De har något bra på gång, med en bra satsning känns det som, att få en chans att ta plats i a-laget var det som fällde avgörandet, säger Janos Harí till hockeysverige.se

Efter en tuff säsong där man fick avsluta i kvalserien har nu Modo börjat bygga om sitt lag, och börjat värva ungt. Bland annat har man redan idag presenterat tre nyförvärv, Johan Ryno (Oskarshamn) Fredric Andersson (Södertälje) och Thomas Pöck (Raperswil).
Trots dessa värvningar oroar sig Janos Hari inte speciellt mycket över att missa en plats i a-laget.
– Jag känner att jag har en bra chans, men funderar inte så mycket på det. Jag ska bara köra så hårt det går så får vi se om det räcker eller inte!

Att Markus Näslund själv ringde upp och visade intresse för Janos, var även det en stor bidragande orsak till att valet slutligen föll på Modo.
– Det känns ju skitbra när en sådan spelare ringer och tror på en, då känns det inte som att det är mycket att tänka på.

Att komma till en ny stad är heller inget problem för Janos, och en flytt är planerad redan till helgen.
– Jag flyttar upp på söndag, ser verkligen fram emot att få träffa alla nya människor, detta kommer att bli skitkul, säger Janos till hockeysverige.se

Den senaste säsongen tillbringade Janos i kanadensiska juniorligan QMJHL, där det blev 17 poäng på 46 matcher (4+13).

Text: Robert Pettersson