• Publicerat 28 april, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”En spelare för någon av våra förstakedjor”

En av Sveriges hetaste juniorer blir Leksand trogen. På torsdagen förlängde 16-årige Filip Forsberg sitt kontrakt med klubben.

– Det känns mycket bra att vi har säkrat upp Forsberg för de kommande två säsongerna. Filip har redan från början varit tydlig i sin önskan att stanna i föreningen, säger Leksands IF:s sportchef Tommy Salo i ett pressmeddelande.

– Vi ser Filip som en spelare för någon av våra två förstakedjor och i sällskap med rutinerade spelare som till exempel Pelle Prestberg är jag övertygad om att förutsättningarna finns för att han ska kunna ta steget och bli en seniorhockeyspelare fullt ut.

Vänsterforwarden debuterade i allsvenskan den gångna säsongen och stod för ett mål på tio matcher samt en assist på sex matcher i förkvalet till kvalserien. Han slutade dessutom tvåa i poängligan för underåriga spelare i U18-VM i Tyskland härom veckan. Filip Forsberg gjorde sex poäng (4+2) på sex matcher för det svenska silverlaget, en notering som endast Rysslands Mikhail Grigorenko överträffade.

– Min ambition har alltid varit att stanna i Leksands IF och jag är glad att det är klart nu. Jag ser fram emot att gå på is med det här gänget. Laget ser redan nu starkare ut än förra året och det ska bli kul att göra sin första riktiga a-lagssäsong, säger Filip Forsberg.

Text: Uffe Bodin