”Luleå är mitt hem”

Det är inte mycket mer än två dygn sedan Johan Harju förklarade att han funderade på Ryssland och KHL. Dimridå skulle det visa sig. Idag blev han klar för spel i Luleå för kommande säsong.
– Många bra klubbar var intresserade, men Luleå är mitt hem, säger Johan Harju.

Johan Harju gjorde stor succé tillsammans med Linus Omark i Luleå säsongen 08/09. Du stod Harju för 49 poäng varav 27 mål. Det gav en sjundeplats i elitseriens poängliga och tredje plats i skytteligan.

Därefter har det varit spel i KHL och Nordamerika, med blandad framgång. Nu vänder han hem till Elitserien och Luleå igen och har skrivit på ett kontrakt på ett år och väljer bort KHL.

– Efter två lite struliga säsonger känns det rätt komma hem och ställa allt till rätta – också på sidan… inte veta var jag ska vara. Det fällde avgöranden också, sade Johan Harju på en presskonferens i Luleå på fredagseftermiddagen enligt kuriren.nu.

– Många bra klubbar var intresserade, men Luleå är mitt hem, sade Harju vidare.

24-åringen sköt 53 poäng på 63 matcher under sin AHL-säsong med Norfolk och fick inte mycket till chanser att slå sig in i NHL.
När AHL-säsongen var över tillhörde han inte heller spelarna som Tampa valde att kalla upp som reserver, vilket än mer underströk att han inte direkt räknade med att få en fortsättning med ett envägskontrakt vilket hela tiden varit hans önskemål för en fortsättning i Nordamerika.

– Eftersom jag inte blev uppkallad i slutspelet utan de hade andra spelare de trodde mer på så känns det här som ett rätt beslut.

Text: Robert Pettersson