”Valet var väldigt lätt”

Efter ett inte allt för lyckat försök att spela sig in i NHL vänder Mathis Olimb tillbaka till Frölunda igen, där han tillhörde publikfavoriterna senast han spelade för klubben förrförra säsongen.
– Jag trivdes väldigt bra i Frölunda och Göteborg förra gången. Så valet i Sverige var väldigt lätt, säger Mathis Olimb.

Förrförra säsongen var Mathis Olimb tredje bästa poängplockaren i Frölunda och gjorde 34 poäng på 55 matcher under sin första elitseriesäsong.

Efteråt valde han att skriva NHL-kontrakt med Chicago, men fick efter att ha skadat sig på försäsongen en inte alltför bra start på sitt nordamerikanska äventyr och kom sedan aldrig igång tillräckligt för att bli NHL-spelare.

Idag blev han klar för en återkomst till Frölunda och Elitserien.

– Jag trivdes väldigt bra i Frölunda och Göteborg förra gången. Så valet i Sverige var väldigt lätt, säger norrmannen i ett pressmeddelande.

Säsongen i USA gav Olimb spel i farmarligan med Rockford, där han sköt 32 poäng på 59 matcher. Just nu är han Kosice för att VM-spela med Norge, som imorgon möter Tre Kronor.

– Med Mathis i truppen får vi in spetskompetens av en spelbegåvad, kreativ och målfarlig spelare som kan göra det där lilla extra, säger tränaren Lill-Kenta Johansson.

Text: Robert Pettersson