• Publicerat 1 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Duktig på att producera poäng”

Sundsvall har värvat spetskompetens inför nästa säsong. I dagarna gjorde klubben klart med den 24-årige finske forwarden Aatu Hämäläinen som blev finsk mästare med TPS Åbo så sent som i fjol.

– Vi är jätteglada och nöjda över att vi lyckats knyta till oss Aatu. Det är en klok forward med fina händer, rightare, och som de senaste säsongerna visat att han är duktig på att producera poäng. Han är även en kille som kan vara med och styra i powerplay, säger Daniel Olsson i Sundsvall Hockeys sportkommitté i ett pressmeddelande.

Hämäläinen kommer närmast från Hokki i den finska andraligan Mestis, men var under en period under säsongen utlånad till HPK i FM-ligan. Högerforwarden har totalt gjort 174 matcher i FM-ligan och svarat för 21 mål och 56 poäng.

– Vi tror att vi har hittat en bra spelare till truppen som med de rätta förutsättningarna kan bli en spännande forward i Sundsvall Hockey i vinter. Vi har också bra med finska referenser på honom, bland annat från Harri Rindell, som hade honom i HPK, säger Daniel Olsson.

Sundsvall har tidigare gjort klart med bland andra Linköpingsbacken Dennis Bozic och Trojabacken Niklas Enberg.

Text: Uffe Bodin