• Publicerat 4 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Pajen klar för klassiska CSKA

Mitt under VM byter Niklas Persson klubb i KHL. På onsdagen blev det klart att Niklas Persson företräder CSKA Moskva de två kommande säsongerna, skriver klubben på sin webbsida.

Många i Sverige har hoppats att få se honom i elitserien igen, men nu dröjer det minst två år till innan Niklas Persson återvänder hem. Kontraktet som är undertecknat med CSKA Moskva gäller till och med 2013, när centern fyller 34 år.

Klubbytet kommer efter att den tidigare Leksands- och Linköpingsspelaren har tillbringat två säsonger i Neftekhimik Nizhnekamsk. Niklas Persson gjorde succé i klubben den första säsongen och svarade för 37 poäng (13+24) på 55 matcher. Efter ett misslyckat försök att slå sig in i NHL-laget Tampa Bay Lightning i höstas återvände han till samma klubb, men fick aldrig spelet att stämma på samma sätt som under fjolåret. På 39 matcher blev det tre mål och totalt 15 poäng.

I landslaget har Ösmosonen emellertid alltid levererat. I VM hittills har det blivit två mål, båda tillverkade i måndagens 3-0-seger mot Österrike, på två matcher.

Den gamla storklubben CSKA Moskva, som dominerade rysk hockey på 1970- och 80-talet, har en tung säsong bakom sig. Laget spelade bara in 59 poäng under grundserien och missade slutspel med grov marginal.

Text: Uffe Bodin