• Publicerat 4 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Skrev på för finalisten

Patrik Zackrisson lämnar som bekant Linköping. Nästa säsong återfinns centern i KHL. På onsdagen kritade han på för Gagarin Cup-finalisten HK Atlant.

Efter fyra säsonger i Linköping söker Patrik Zackrisson en ny utmaning. Den finner han i Moskvas förort. Kommande säsong ska den landslagsmeriterade centern spela för KHL-klubben HK Atlant, ett lag som överraskande tog sig till final i det ryska mästerskapet Gagarin Cup den gångna säsongen.

24-åringen har tecknat ett avtal med laget som hans tidigare lagkamrat Magnus Johansson i LHC representerade 2008/09.

Zackrisson gör flytten till Ryssland efter en säsong där han gjorde 16 mål och 31 poäng på 55 matcher i grundserien samt ytterligare sju poäng (4+3) på sju matcher i slutspelet, där han blev LHC:s främste poängplockare i kvartsfinalen mot Skellefteå tillsammans med Magnus Johansson och Michael Holmqvist.

Patrik Zackrisson spelade för Frölunda som junior, men flyttade till allsvenskan och Rögle 2006. Efter en framgångsrik säsong i Ängelholm gick flyttlasset till Linköping sommaren 2007. Sedan dess har det blivit 109 elitseriepoäng på 209 matcher för östgötaklubben.

Text: Uffe Bodin