• Publicerat 4 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Lehtonen blir lagkamrat med Kronwall

Precis som väntat går Mikko Lehtonen förlorad för Skellefteå. Elitseriens målkung har nu presenterats som KHL-laget Severstal Cherepovets senaste nyförvärv.

Mikko Lehtonen var en i Sverige förhållandevis okänd spelare när han värvades till Skellefteå från Boston Bruins organisation inför säsongen. Det tog inte speciellt lång tid för den gänglige högerskytten att presentera sig. Tillsammans med Joakim Lindström och Fredrik Warg utgjorde han elitseriens vassaste offensiva kedja och avslutade grundserien som seriens målkung efter att ha nätat 30 gånger på 55 matcher.

Efter sin succé i elitserien fortsätter 24-åringen nu karriären i Ryssland. På onsdagsmorgonen presenterade KHL-klubben Severstal Cherepovets Lehtonen som sitt senaste nyförvärv och första finska spelare i klubbens historia.

Mikko Lehtonen får i alla fall en svensk lagkamrat. Sedan tidigare är djurgårdaren och VM-backen Staffan Kronwall klar för en flytt till Cherepovets.

Severstal Cherepovets var det poängmässigt räknat nionde bästa laget i KHL den gångna säsongen. I slutspelet blev det respass i den första omgången mot Atlant som vann med 4-2 i matcher efter att ha vänt ett 1-2-underläge.

Mikko Lehtonen NHL-draftades av Boston Bruins i den tredje rundan 2005. I vintras trejdade klubbens hans NHL-rättigheter till Minnesota Wild.

Text: Uffe Bodin