• Publicerat 4 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Flyttar till Lokomotiv Yaroslavl

Stefan Liv stannar i KHL. På onsdagen bekräftade Lokomotiv Yaroslavl att de gjort klart med den 30-årige svensken.

Efter att ha spelat elitseriehockey för HV71 i elva av de senaste tolv säsongerna valde Stefan Liv att flytta till Ryssland efter förra säsongen. Han hamnade i mittenlaget Sibir Novosibirsk och svarade för en stark första säsong i KHL.

Nu gör 30-åringen ett klubbyte i rätt riktning. På onsdagen blev han klar för topplaget Lokomotiv Yaroslavl som var det poängmässigt räknat tredje bästa laget i KHL:s grundserie. I Gagarin Cup-slutspelet blev det respass i semifinalen mot HK Atlant.

Stefan Liv gjorde 39 matcher för Novosibirsk. Han stoppade 91,6 procent av skotten han ställdes inför och släppte in 2,21 mål per match i snitt. I slutspelet åkte laget ut redan i första rundan mot de blivande mästarna Salavat Yulaev efter 0-4 i matcher. Liv spelade i tre av matcherna och släppte in 4,75 mål per match.

Lokomotiv Yaroslavl har också gjort klart med veteranbacken Pavel Trakhanov som kommer från HK Atlant. 33-åringen har 575 matchers erfarenhet från spel i den ryska ligan och KHL.

Text: Uffe Bodin