• Publicerat 5 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Tar in ny spelare med dubbelpass

Växjö Lakers har blivit lite av experter på att värva spelare med dubbelpass. Nu har sportchefen Henrik Evertsson hittat ännu en. På onsdagen gjorde laget klart med amerikanske backen Dan Spang.
– Vi jagade honom redan i januari, säger Evertsson till Smålandsposten.

Josh Soares, Steve Saviano och Peter Tsimikalis. Växjö Lakers har lyckats hitta en hel del spelare med både nordamerikanskt och europeiskt pass på spelarmarknaden de senaste säsongerna. Nu kan sportchefen Henrik Evertsson lägga till ännu ett namn till samlingen.

På onsdagen blev det klart att AHL-backen Dan Spang, som närmast kommer från Texas Stars, ska spela för den småländska elitserienykomlingen till hösten.

– Vi jagade honom redan i januari när vi letade backar innan transferfönstret stängde. Men dels var det problem med hans dubbelpass, dels var prislappen för dyr, säger Henrik Evertsson till Smålandsposten.

Har italienskt pass
Spang har i likhet med Soares och Saviano ett italienskt pass vid sidan av sitt amerikanska. Det gör att värvningen av honom inte berör lagets kvot av icke-EU-spelare, där man har en plats ledig efter värvningen av Brad Moran.

27-åringen har flera AHL-säsonger bakom sig, men har aldrig spelat i NHL. Han draftades i andra rundan som 52:a spelare av San José Sharks 2002 och tillhörde klubben under två säsonger efter att ha lämnat Boston University i NCAA.

2009/10 spelade Dan Spang för Nürnberg i tyska DEL och gjorde 14 poäng (4+10) på 48 matcher. Betydligt bättre offensivt gick det under den gångna säsongen då han gjorde tio mål och 37 poäng på 77 matcher.

Text: Uffe Bodin