• Publicerat 5 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Skrev på för ett år

Målvaktsfrågan har länge varit ett litet frågetecken i Västerås. Klubben värvade tidigare i vår Lars Johansson från Mora och blev sedan av med junioren Johan Gustafsson, som försvann till Luleå. Nu står det slutligen klart att Daniel Sperrle stannar i Västmanland även kommande säsong och blir den som gör upp med Lars Johansson om förstaspaden.

– Det känns bra att vi får behålla Sperrle som gjorde en riktigt stark säsong för oss, säger sportchefen Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

28-åringen kom till Västerås från Molot-Prikamie Perm i den ryska andraligan under säsongen 2009/10. I fjol vaktade han kassen i 27 allsvenska matcher och hade en räddningsprocent på 91,1. I förkvalet till kvalserien gjorde han fyra matcher och hade en räddningsprocent på 93,9.

Sperrle har tidigare spelat för Leksand, Linköping, Mora och Brynäs i elitserien.

Text: Uffe Bodin