• Publicerat 6 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Deilert lämnar Djurgården

Som pojklagsspelare blev han utsedd till bäste back i TV-pucken. Som senior har Alexander Deilert haft svårt att etablera sig i elitserien. Efter att ha varit utlånad till allsvenska klubbar av Djurgården de senaste säsongerna gör 22-åringen nu ett permanent klubbyte till Leksand.

– En kreativ spelare som kommer bidra i vår offensiv och i vårt powerplay, säger sportchefen Tommy Salo i ett uttalande på klubbens webbsida.

Den gångna säsongen hade Deilert en assist på 27 elitseriematcher med Djurgården. Han spelade också två matcher med Sundsvall (ett mål) innan han lånades ut till Örebro, där han avslutade säsongen med att göra 13 poäng (5+8) på 21 matcher i allsvenskan och en assist på sju matcher i kvalserien.

Totalt har han gjort 59 elitseriematcher för Djurgården och 61 allsvenska matcher för Almtuna, Mora, Sundsvall och Örebro.

Text: Uffe Bodin