• Publicerat 9 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Evan McGrath stannar i allsvenskan

Det blir en fortsättning i allsvenskan för den kanadensiske centern Evan McGrath. Nästa säsong spelar han emellertid inte för Västerås utan för IK Oskarshamn. På måndagen presenterade den småländska klubben McGrath som sin förstacenter inför kommande säsong.

– Evan är den spelare som ska leda oss på isen och han styrkor finns både offensivt och defensivt. Det finns mer att plocka ut av honom och han kan stiga ytterligare en nivå poängmässigt, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande.

25-åringen, som har 277 AHL-matcher på sin resumé, gjorde 43 poäng (15+28) på 49 matcher för Västerås den gångna säsongen. Som junior var han en av den kanadensiska juniorligan OHL:s hetaste spelare. Han draftades av Detroit Red Wings i den fjärde rundan 2004, men lyckades aldrig ta sig till NHL. I AHL gjorde han som bäst 47 poäng (17+30) på 68 matcher säsongen 2008/09.

Kontraktet med Evan McGrath är skrivet över kommande säsong.

Text: Uffe Bodin