• Publicerat 9 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Peter Andersson stannar i Sverige

Peter Andersson har kontrakt med Vancouver Canucks, men nu står det klart att 20-åringen spelar i Sverige även kommande säsong. Backynglingen lånas ut till allsvenska Örebro Hockey, rapporterar klubben på sin webbsida.

Andersson har tillhört Frölunda de senaste fyra säsongerna, men hade svårt att få istid i A-laget under den gångna säsongen och lånades ut till Borås. Där svarade han för fyra poäng (2+2) på 30 matcher. I elitseriesammanhang har det blivit fem poäng (1+4) på 49 matcher. Samtliga poäng kom under säsongen 2009/10, då han spelade till sig en ordinarie plats i Frölundas A-lag innan han handledsskada stoppade hans framfart.

Under den säsongen var han även med om att ta JVM-brons med Juniorkronorna i Saskatoon efter att ha kallats in som skadeersättare för Simon Bertilsson. Den gångna säsongen lyckadea han emellertid inte ta plats i JVM-truppen.

Den gänglige tvåvägsbacken draftades av Vancouver i femte rundan 2009 och skrev kontrakt med Canucks efter förra säsongen.

Text: Uffe Bodin