• Publicerat 10 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Erkgärds flyttar till Norge

Säsongen i Leksand blev ett misslyckande. Nu fortsätter värmlänningen Stefan Erkgärds sin karriär i Norge. Enligt Värmlands Folkblad är backen klar för Frisk Asker.

– Det känns skönt att det löste sig så snabbt, det ska bli kul att komma iväg till Norge, säger han till tidningen.

Stefan Erkgärds värvades till Leksand från Rögle inför säsongen för att ge laget en injektion på blålinjen. Det blev ett mål och tio poäng på 41 matcher för 26-åringen som hamnade i kylan efter säsongens slut. Sportchefen Tommy Salo pekade ut Erkgärds som en av backarna klubben vill göra sig av med trots att han var kontrakterad över 1+1 år till. Nu kom parterna överens om att gå skilda vägar, något som gläder den tidigare Färjestadsspelaren.

– Jag var riktigt dålig när jag var där uppe, så det var väl inte så konstigt, säger han till VF om anledningen till att Leksand inte ville behålla honom. Men jag trivdes aldrig riktigt bra heller. Jag vet inte, även om jag är född i Hagfors så är jag nog mer av en storstadsmänniska. Det blev lätt lite långtråkigt i Leksand.

Stefan Erkgärds yngre bror Johan har företrätt Frisk Asker tidigare. Han har talat gott om den nya klubben.

– Han har berättat lite och det verkar bra. Det känns som ett gôtt gäng och så är det nära till Oslo, så det verkar bra.

Text: Uffe Bodin