Malmö har gjort klart med ny back på torsdagen. Amerikanen J.D. Forrest ansluter efter att ha spenderat den gångna säsongen i finska ligan med Jokerit.

– J.D är en spelskicklig rörlig back som kommer att tillföra vårt powerplay mycket” säger sportchefen Stefan Nyman i ett pressmeddelande.

30-åringen, som bara mäter 174 centimeter, gjorde tre mål och 20 assist på 41 matcher för Jokerit under säsongen. Han var +22 i plus/minus, vilket gav en nionde plats i den kategorin i ligan.

Säsongen var hans femte totalt i finska ligan. Han kom dit redan 2004 efter sina collegestudier och spelade för SaiPa och därefter Ässät innan han flyttade till Nordamerika för att försöka slå sig in i Carolina, men slutade med en säsong i AHL och ECHL innan han återvände till Finland för spel med Kärpät.

I förfjol gjorde han efter en inledning i Kärpät en utflykt till Schweiz för spel i Kloten där han ersatte långtidsskadade Radek Hamr och stod för en poängmässigt strålande insats med 27 poäng på 30 matcher.

Text: Robert Pettersson