Klar för Nashville

Efter succédebuten i Elitserien under säsongen blev Mattias Ekholm på torsdagen NHL-spelare. Efter en tids vistelse i farmarlagets hemstad Milwaukee för att bekanta sig med staden bestämde han sig för att skriva på ett treårskontrakt med Nashville.

Idag blev det klart att Mattias Ekholm är NHL-kontrakterad. Han skrev på det treårskontrakt som Nasville en längre tid velat ha honom att skriva på.

Klubben offentliggjorde kontraktspåskriften under torsdagen.

Efter succésäsongen både i Elitserien och Tre Kronor som rookie passade 20-åringen på att åka över till USA och bekanta sig med farmarlagets hemvisit Milwaukee.

– Jag har sett dom spela i AHL-slutspelet och det har varit en nyttig och rolig erfarenhet. Nu har jag sett staden och lite hur det fungerar runt omkring här, sade Ekholm till gd.se under gårdagen innan han hade kommit till ett beslut.

Ekholm sköt 33 poäng på 55 matcher som rookieback i Elitserien och förlängde nyligen sitt kontrakt med Brynäs till ett nytt tvåårskontrakt innan han hunnit påbörja sista året på sitt ursprungliga tvåårskontrakt.

Text: Robert Pettersson