Klar för tre år

Han ville till Brynäs redan ifjol. Då fanns inte ekonomin och han fick välja Djurgården istället. Idag skrev han på för tre år med Brynäs och får återvända ett år senare än planerat.
– Sedan jag kom hem från Davos har Brynäs hela tiden varit mitt förstaval, säger Daniel Widing.

Daniel Widing är brynäsare igen. Idag skrev han på ett kontrakt som binder honom till klubben för de kommande tre säsongerna.

En flytt han helst hade velat göra redan ifjol, men blev tvungen att flytta till Stockholm och spela med Djurgården istället.

– Sedan jag kom hem från Davos har Brynäs hela tiden varit mitt förstaval. Förra året blev det inte så eftersom Brynäs trupp i stort sett var klar när jag bestämde mig för att återvända hem. I år fanns det en plats över i Brynäs trupp, och jag fick frågan tidigare, därför var valet självklart, säger Daniel Widing till Brynäs hemsida.

29-åringen gjorde ju succé i Brynäs med två säsonger i rad med 23 fullträffar. Han skrev på för schweiziska Davos 2009, men gjorde ingen succé i klubben och fick lämna efter ett år, halvvägs in på kontraktet.

Säsongen i Djurgården ifjol blev aldrig heller vad han hade förväntat sig. Det blev bara tio mål och 21 poäng på 52 matcher. Och trots bakslaget i Djurgården den gångna säsongen är det inget som oroar Brynäs, utan man räknar med att det blir den gamla vanliga målsprutan som levererar under säsongen.

– Det som känns extra kul är att Daniel visat att han verkligen vill tillbaka till oss. Han brinner för det här, och för föreningen. Det är en målskytt som vi får in i laget, och hans spelstil kommer att passa bra in i den hockey vi vill spela, säger tränaren Tommy Jonsson.

Brynäs har tidigare värvat Johan Holmqvist från Frölunda, Ryan Gunderson från Örebro, Martin Johansson från Mora, Mats Lavander från Luleå och Jesper Ollas från Leksand.

Text: Robert Pettersson