24 lag uppdelade i fyra grupper. Så kommer nya European Trophy se ut till höstens turnering när tio lag som inte var med ifjol välkomnas in i turneringen. Bland annat svenska succélaget Luleå.
– Vi såg i fjolårets turnering kvalitativt bra tävlingsmatcher på en hög nivå redan tidigt på säsongen, något som redan första säsongen skapade ett stort intresse såväl hos fans som i media, säger Bo ”Kulon” Lennartsson.

På en presskonferens i Prag på tisdagen presenterades hur European Trophy kommer se ut till höstens turnering.
I år kommer turneringen innehålla 24 lag istället för 18 och allt kommer delas in i fyra grupper istället för två.

– Vi såg i fjolårets turnering kvalitativt bra tävlingsmatcher på en hög nivå redan tidigt på säsongen, något som redan första säsongen skapade ett stort intresse såväl hos fans som i media, säger turneringsansvarig Bo ”Kulon” Lennartsson i ett pressmeddelande.

Tio nya lag har kommit in till turneringen jämfört med ifjol, bland annat KalPa från Finland och svenska succélaget från ifjol, Luleå.
Lämnat har Malmö, Vålerenga samt schweiziska inslagen Bern och ZSC Lions fått göra, men istället för deltagande lag från Norge och Schweiz har man utökat med slovakiska Slovan Bratislava, samt har med sju tjeckiska lag jämfört med bara ett ifjol.

– Jag är glad att intresset för turneringen har varit stort och är tillfreds med att vi kan utöka turneringen med sex nya lag från en topphockeynation som Tjeckien. Det nya tillskottet från Slovakien höjer också värdet i den regionen och i turneringen i stort, menar Kulon.

Gruppspelet pågår mellan 11 augusti och 4 september. Därefter går de två bästa lagen från varje grupp till slutspelet Salzburg Salute, som i år inte avgörs innan säsongen utan kommer spelas i samband med landslagsuppehållet i december, 16-18 december.

Finalen kommer spelas i Wien, men det blir Salzburg som i egenskap av värdlag blir direktkvalificerade till slutspelet.

Så här ser European Trophy ut i höst

West Division
Salzburg
Eisbären Berlin
Frölunda
Färjestad
Tappara
TPS

North Division
Djurgården
Slavia Prag
Sparta Prag
IFK Helsingfors
Jokerit
Luleå

South Division
Mannheim
Liberec
Pardubice
Brno
HV71
Linköping

East Division
Mountfield
Plzen
Slovan Bratislava
KalPa
Kärpät
Vienna Capitals

Text: Robert Pettersson