• Publicerat 19 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Förlängde kontraktet ett år

Calle Järnkrok hade redan kontrakt med Brynäs över nästa säsong. I går valde han emellertid att förlänga det med ytterligare en säsong. Därmed är han uppbunden till och med 2013.

– Det känns jättebra. Jag har haft en bra utveckling i klubben och jag hoppas kunna fortsätta gå framåt och därför vill jag ge det två år till. Vi har dessutom ett spännande lag på gång. Det känns helt enkelt rätt, säger Calle Järnkrok till Brynäs webbsida.

19-åringen hade en lyckosam säsong med 27 poäng (11+16) på 49 matcher under grundserien och tre mål på tre matcher i slutspelet. En tuff tackling från Färjestads Marius Holtet tvingade Järnkrok att avsluta säsongen med en axeloperation.

Den av Detroit Red Wings draftade centern fanns också på isen för Sverige under JVM och stod för fem poäng (2+3) på sex matcher när juniorkronorna slutade på fjärde plats i Buffalo.

Brynäs har också valt att förlänga kontraktet med högerforwarden Joachim Rohdin. 19-åringen spelade mestadels i juniorlaget, men gjorde 13 elitseriematcher under grundserien och ytterligare fem i slutspelet. Det var också under kvartsfinalspelet mot Färjestad som han noterades för sin första A-lagspoäng i form av ett mål.

Rohdin hann också med att göra tre assist på sex matcher under en lånesejour hos allsvenska Mora.

Text: Uffe Bodin