• Publicerat 20 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Kraft och Gellerstedt testar Poprad

Två av Almtunas mer rutinerade spelare ger sig ut på hockeyäventyr. Joachim Gellerstedt och Jimmie Kraft är klara för spel i slovakiska HK Poprad, uppger klubben på sin webbsida.

31-årige Gellerstedt har fyra säsonger bakom sig i Almtuna och fungerade som lagkapten de senaste två säsongerna. Veteranforwarden har 186 poäng (100+86) på 406 allsvenska matcher med Tierp, Almtuna, Arboga och Bofors. Han har även testat på elitseriespel med Djurgården och Brynäs.

30-årige Jimmie Kraft, med rötterna i Hammarby, har spelat i Almtuna de tre senaste säsongerna och dessförinnan i Nyköping, Hammarby och Västerås. Centern har även gjort en säsong i farmarligan ECHL med Utah Grizzlies. På 411 allsvenska matcher står han noterad för 137 mål och 247 poäng.

I HK Poprad blir den svenska duon bland annat lagkamrat med Miroslav Hlinka som gjorde två säsonger i Modo i början på 2000-talet. Han är kusin till Linköpings stjärncenter Jaroslav Hlinka.

Text: Uffe Bodin