• Publicerat 20 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”Vi tror mycket på honom”

Det stod mellan Modo och Skellefteå. Nu har Dick Axelsson gjort sitt val. Kommande säsong spelar han för Modo Hockey.
– Vi tror mycket på honom, säger general managern Markus Näslund om värvningen.

Spekulationerna har gått heta i hockey-Sverige sedan Dick Axelsson valde att bryta sitt kontrakt med Färjestad härom veckan. De första ryktena placerade honom i Detroit Red Wings organisation, men det stod ganska snabbt klart att NHL-klubben inte var intresserad av att möta svenskens krav på ett envägskontrakt.

I stället blev 24-åringen föremål för andra svenska elitserieklubbar. Modo, Skellefteå och HV71 visade störst intresse och efter betänketid valde Dick Axelsson mellan Modo och Skellefteå.

Efter att ha besökt båda klubbarna i veckan kom på fredagen beskedet att Dick Axelsson beslutat sig för spel i Modo. Det nytecknade kontraktet löper över den kommande säsongen.

– Vi är jätteglada att Dick har valt att komma till oss, säger general managern Markus Näslund i ett pressmeddelande.

– Alla vet vilka kvalitéer Dick besitter – och vi är jätteglada över att han valt att fortsätta sin karriär hos oss. Vi tror mycket på honom.

Den senaste säsongen svarade Dick Axelsson för 15 mål och 30 poäng på 47 matcher i Färjestads tröja. Han hade dessutom fyra mål och tio poäng på 14 matcher under FBK:s slutspelsväg till SM-guldet. Efter att ha blivit svensk mästare var Axelsson på väg att spela till sig en VM-plats, men en ljumskskada stoppade honom från spel i LG Hockey Games och höll honom tillika borta från VM-spel.

Text: Uffe Bodin