Vjatjeslav Bykov och Igor Zacharkin har gjort sitt som förbundskaptener i Ryssland. Hade man tagit medalj i VM hade kontraktet automatiskt förlängts fram över OS och VM 2014, men i och med medaljmissen skulle kontraktet förhandlas om efter VM.

Enligt sportbox.ru hade man ett möte igår där man träffade idrottsministern Vitalij Mutko, förbundsordföranden Vladislav Tretiak och förbundets VD Valerik Fesjuk där man hade ett möte på flera timmar innan man kom fram till att avbryta samarbetet.

Bykov har varit förbundskapten för Ryssland sedan 2006 då han ersatte Vladimir Krikunov efter att denne åkt ut i kvartsfinal i VM.

Under Bykovs fem år som förbundskapten blev Ryssland världsmästare två gånger (2008, 2009), tog ett silver (2010) och ett brons (2007) innan man stod för fiasko i år och bara vann fyra av nio matcher under turneringen.

Heta namn som nämnts som Bykovs efterträdare är Kazans tränare Zinetula Biljaletdinov och Dynamo Moskvas Olegs Znaroks.

Text: Robert Pettersson