• Publicerat 23 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

”En del av spelets regler”

Det blir ingen Victor Bartley i Djurgården nästa säsong. Nyförvärvet från Rögle har skrivit ett tvåårskontrakt med Nashville Predators och tar i stället chansen att försöka slå sig in i NHL.

– Vi var mycket nöjda med värvningen av Victor Bartley, men det är bara att acceptera spelets regler och det är inget vi kan hindra. Det här förändrar förutsättningarna för vårt lagbygge och nu ska vi fundera på hur vi kan lösa den uppkomna situationen, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt i ett pressmeddelande.

23-åringen var allsvenskans näst bäste poängplockare bland backarna med 34 poäng (11+23) på 52 matcher i Rögletröjan. Han stod för ytterligare nio poäng (2+7) på tio kvalseriematcher innan Djurgården lade beslag på honom. Nu tvingas klubben ge sig ut på marknaden efter en ersättare, sent omsider.

Victor Bartley har tidigare gjort 18 matcher i AHL, men trots spel för Kanada i U18-VM samt några starka säsonger i WHL med Regina Pats blev han aldrig NHL-draftad.

Text: Uffe Bodin