• Publicerat 24 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Värvar Liam Reddox från Edmonton

Elitserienykomlingen Växjö fortsätter att värva nordamerikanskt. Nu är den NHL-meriterade snabbskrinnaren Liam Reddox klar för spel i klubben.
– Vi fastnade för hans driv i spelet. Han kommer att göra mycket poäng, men han är framförallt en motor i laget, säger sportchefen Henrik Evertsson om värvningen.

25-årige Liam Reddox har spelat 100 matcher för Edmonton Oilers de senaste fyra säsongerna. Kanadensaren gjorde så sent som i år tio poäng (1+9) på 44 matcher för klubben och var bitvis Linus Omarks kedjekamrat, i Edmonton så väl som farmarlaget Oklahoma City Barons i AHL där han även spelade tillsammans med Växjös andra kanadensiska nyförvärv, Brad Moran.

Nu har Reddox tröttnat på att åka upp och ned mellan AHL och NHL. Kontraktet med Växjö löper över den kommande säsongen.

Juniorstjärna som inte lyckats fullt ut
– Han är bra på skridskorna och jobbar stenhårt, men har också offensiv talang och teknik. Han är en tvåvägsspelare som kör på maximal fart hela tiden. Vi fastnade för hans driv i spelet. Han kommer att göra mycket poäng, men han är framförallt en motor i laget, en spelare som kan dra med sig laget varje kväll, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett uttalande på klubbens webbsida.

Liam Reddox draftades av Edmonton Oilers i fjärde rundan 2004. Detta efter att ha varit Kanadas bäste målskytt (6) och poänggörare (7) i U18-VM samma år. Han spelade juniorhockey för Peterbrough Petes i OHL innan han kontrakterades av Edmonton och hamnade i farmarlaget Stockton Thunder i ECHL 2006. Sedan dess har det ömsom handlat om spel i AHL, ömsom om spel i NHL.

– Att han har spelat i NHL är en bra rutin, men han är ingen frälsare för det vilket är viktigt att påpeka. Han har inte kunnat spela till sig en NHL-plats fullt ut, så han ser detta som en bra nystart eftersom Elitserien är en bra serie, säger Henrik Evertsson.

Efter värvningen av Liam Reddox återstår det för Henrik Evertsson att värva en målvakt, en till två backar samt ytterligare en forward. Därefter är Växjös lagbygge inför den kommande säsongen klart.

Text: Uffe Bodin