• Publicerat 28 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Adam Almqvist klar för Red Wings

Precis som väntat valde Detroit Red Wings att skriva kontrakt med Adam Almqvist. På fredagen offentliggjorde svenskklubben kontrakteringen av 20-åringen – och att man lånar ut honom till HV71 kommande säsong.

Almqvist gjorde 16 assist på 52 matcher för HV71 den gångna säsongen. Detroit har uttryckt önskemål om att svensken ska bli starkare och tyngre innan han kan konkurrera om en plats i NHL. Det är därför man låter honom stå på tillväxt i elitserien i ytterligare ett år.

– Han är en bra hockeyspelare. Han måste bara bli lite starkare. Hans hockeysinne är lika bra som vem som helst annars, sade den assisterande general managern Jim Nill till Detroit Free Press tidigare i månaden.

Adam Almqvist slog igenom säsongen 2009/10 när han var med och förde HV71 till SM-guld efter att ha svarat för elva poäng (1+10) på 16 slutspelsmatcher. Han draftades ursprungligen som 210 spelare i sjunde rundan 2009.

Text: Uffe Bodin