• Publicerat 30 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Silfverberg om valet att stanna i Brynäs

Jakob Silfverberg tog beslutet att stanna i elitserien ytterligare en säsong. Han har skrivit kontrakt med Ottawa Senators, men kommer att lånas ut till Brynäs under den kommande säsongen. I en intervju med Gävle Nyhetsbyrå förklarar han sitt val.

– Jag vill bevisa, både för mig själv och för Ottawa, att jag kan göra fler bra säsonger i följd. Och jag behöver bli större, starkare och bättre på allt, både mentalt och fysiskt. Det känns bättre att åka säsongen efter, ge det en riktig chans och kriga till mig en plats då i stället, säger 20-åringen som draftades av Ottawa i andra rundan av draften 2009.

Den hårdskjutande forwardens kontrakt med Ottawa löper över de kommande tre säsongerna och är värt 900 000 dollar per säsong (vid spel i NHL). Silfverberg får dessutom en sign on-bonus på 90 000 dollar.

– Det känns väldigt smickrande att de tror på mig så mycket, och det är sjukt mycket pengar. Men jag hade kunnat spela gratis i NHL om det hade varit så, pengarna i sig är bara en bonus. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Jakob Silfverberg som åker över till Kanada efter midsommar för att delta på Ottawas rookieläger.

– De vill gärna att man kommer och visar upp sig, och det är kul att vara där.

Gävlesonen gjorde 18 mål och 34 poäng i elitserien den gångna säsongen och tog dessutom VM-silver med Tre Kronor i Slovakien. Sedan tidigare har han även ett JVM-brons på meritlistan.

Text: Uffe Bodin