• Publicerat 30 maj, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Wennerberg klar för nästa säsong

Sundsvall Hockey skaffar sig välbehövlig rutin inför kommande säsong. Nu står det klart att forwarden Mattias Wennerberg återvänder till Sverige efter en säsong i italienska Cortina och spelar i allsvenskan.

– Jag har precis fått tillbaka avtalet, så nu är det 100 procent klart. Innan helgen var vi muntligt överens, berättar Sundsvalls klubbchef Magnus Holmvall för Sundsvalls Tidning.

– Mattias är en spelare som vet vad som krävs och som med sin spelstil är beredd att visa det. Vi tror mycket på honom och på att han ska vara med och leda det här laget nästa säsong. En viktig pusselbit för oss.

29-åringen, med Vilhelmina som moderklubb, gick på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik som junior och spelade för Modo fram till 2005 varpå det blev två säsonger i Timrå. Totalt har Wennerberg gjort 50 poäng (28+22) på 232 matcher i elitserien.

Mellan 2007 och 2010 blev det spel i Björklöven innan han i fjol drog till Italien och gjorde 16 mål och 32 poäng på 39 matcher i Serie A.

Text: Uffe Bodin