Jonas Junlands nya KHL-klubb Barys Astana värvar från Montreal. Det handlar om anfallarna Dustin Boyd och Nigel Dawes, som båda såg begränsad speltid i Montreal under säsongen och mestadels spelade farmarhockey med Hamilton.

24-årige Boyd, som har 220 NHL-matcher på sitt samvete, var mer eller mindre given NHL-spelare under flera år fram till flytten till Montreal till den gångna säsongen. I vinter fick han bara tio matcher i NHL, men sköt 20 mål på 47 matcher i AHL.

26-årige Dawes har spelar 212 NHL-matcher och trejdades från Atlanta till Montreal under den gångna säsongen, men utan att få någon större chans i NHL. Det blev fyra matcher med Montreal, trots stor succé i farmarlaget med 29 poäng på 19 matcher och därefter var han en av AHL-slutspelets stora dominanter med 14 mål och totalt 22 poäng på 20 matcher innan Hamilton föll i den sjunde och avgörande matchen mot Houston i semifinalen.

Text: Robert Pettersson