• Publicerat 1 juni, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Klubertanz återvänder till Dif

Det blev ingen Victor Bartley i Djurgårdens tröja. Rögles succéback skrev på för Nashville Predators i stället. Nu har stockholmarna hittat ersättaren i en gammal bekant – amerikanen Kyle Klubertanz.
– Han har varit riktigt bra i år men inte fått chansen i NHL och därför sent omsider bestämt sig för oss, säger sportchefen Janne Järlefelt.

26-årige Kyle Klubertanz spelade för Djurgården under säsongen 2009/10 och svarade för 31 poäng (12+19) på 53 matcher. Han förlängde kontraktet med klubben, men valde sent omsider att skriva på ett kontrakt med Montréal Canadiens och försöka slå sig in i NHL. Det gick inte.

Den amerikanske backen tillbringade hela säsongen i AHL med Hamilton Bulldogs och gjorde 32 poäng (10+22) på 76 AHL-matcher samt ytterligare tio assist på 20 slutspelsmatcher i Calder Cup, där Hamilton gick till konferensfinal mot Houston Aeros.

”Kommer till jobbet varje dag”
Nu återvänder Klubertanz till Djurgården där han får ta över platsen som var vikt åt Victor Bartley, Rögles kanadensare som valde att riva kontraktet med Dif när han erbjöds ett NHL-kontrakt med Nashville Predators.

– Vi är mycket nöjda att Kyle är tillbaks hos oss. Jag har hållit kontakten med honom under säsongen och visste att om han lämnade NHL/AHL så var det till Djurgården han ville, eftersom han trivdes så bra med klubben och fansen, säger sportchefen Janne Järlefelt i ett pressmeddelande.
– Han har varit riktigt bra i år men inte fått chansen i NHL och därför sent omsider bestämt sig för oss. Kyle har spelat över 90 matcher denna säsong och hos oss missade han nästan ingen träning eller match. Han är en tvåvägsback som kommer till jobbet varje dag.

Klubertanz draftades ursprungligen av Anaheim Ducks i den tredje rundan 2004. Efter fyra NCAA-säsonger på University of Wisconsin i uppväxtorten Madison blev det bara fem matcher för Portland Pirates i AHL innan han stack till Europa 2008. Efter en säsong i finska TPS Åbo hamnade han i Djurgården och var med om att föra laget till SM-final förra året.

Text: Uffe Bodin