• Publicerat 1 juni, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Capitals bekräftar Sjögren

Det blir NHL för Mattias Sjögren nästa säsong. VM-centern bekräftades av Washington Capitals under onsdagen.
– Han är redo för en ny utmaning, säger general managern George McPhee.

Redan innan sina starka insats för Tre Kronor i VM i Slovakien hade flera NHL-klubbar sniffat redo på Mattias Sjögren. Tvåvägscentern, som kom till Färjestad från Rögle inför den gångna säsongen, begav sig i helgen till Nordamerika för att träffa några av NHL-klubbarna som visat störst intresse. Under onsdagen kom beskedet att han väljer spel i Washington Capitals.

– Vi är nöjda över att Mattias ansluter till Capitals organisation. Han är en stor center som har utvecklats väldigt bra de senaste säsongerna och är redo för en ny utmaning, skriver George McPhee i ett pressmeddelande.

Mattias Sjögren blir därmed den andra svensken från Landskronaklubben Lejonet i Washington. Marcus Johansson, som även han spelade för Färjestad innan flytten till NHL, är också fostrad i den skånska staden.

23-åringen gjorde 27 poäng (7+17) på 51 matcher för Färjestad och hade nio poäng (1+8) på 13 matcher under lagets väg till SM-guldet. I VM stod han för fyra poäng (1+3) på nio matcher.

Text: Uffe Bodin