SHL

Växjö värvar backrutin

ANNONS

Hållberg klar för nykomlingen

Nykomlingen Växjö Lakers har varit på jakt efter mycket elitserierutin under våren. Nu har man gjort klart med en back som har över 600 elitseriematcher på kontot – Per Hållberg.
– Man ska komma ihåg att det är en kille som vunnit både SM-guld och VM-guld och sådana har vi inte så många i vårt lag, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Av de spelare som ingick i Växjös allsvenska lag förra säsongen var det få som hade ordentligt med elitserierutin. Under våren har Lakers sportchef Henrik Evertsson sett till att åtgärda det genom att värva flera spelare med mångårig erfarenhet av spel i högstadivisionen.

På onsdagen gjorde han klart med Växjös hittills mest meriterade spelare, den tidigare Modo- och Färjestadsbacken Per Hållberg.

– Rutinen är givetvis viktig. Man ska komma ihåg att det är en kille som vunnit både SM-guld och VM-guld och sådana har vi inte så många i vårt lag, säger Evertsson i ett pressmeddelande.

Får ta Nicklas Rahms roll
33-åringen, med 604 elitseriematchers rutin från Modo och Färjestad, ska framför allt ta ett stort ansvar defensivt i sin nya klubb.

– Vi har pratat om att hitta rätt roll till Per och den tycker jag att vi har hittat. Rollen innebär att han verkligen får fokusera på defensiven och därigenom kommer han att bli en trygg back för oss. Man kan säga att han blir den killen för oss i Elitserien som Nicklas Rahm var för oss i Hockeyallsvenskan, säger Henrik Evertsson.
– Per har mycket smartness och är rörlig i sitt spel. De senaste säsongerna har han kanske fått ett stukat självförtroende som offensiv back, och vi tror han kan bli en av seriens bästa defensiva backar om han får koncentrera sig på just defensiven. Vi har specificerat en roll för Per och förutsättningen för att han skulle komma hit var att han skulle acceptera den rollen, och det har han gjort fullt ut, och därför känns det här riktigt bra.

Per Hållberg hade varit med om att förlora osannolika sex (!) SM-finaler innan han slutligen fick lyfta Le Mat 2006. Samma år var han med om att vinna VM-guld med Tre Kronor i Riga, Lettland. Utöver alla 14 elitseriessäsonger har den Modofostrade backen gjort en säsong i schweiziska Zug i NLA.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch