• Publicerat 1 juni, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Hållberg klar för nykomlingen

Nykomlingen Växjö Lakers har varit på jakt efter mycket elitserierutin under våren. Nu har man gjort klart med en back som har över 600 elitseriematcher på kontot – Per Hållberg.
– Man ska komma ihåg att det är en kille som vunnit både SM-guld och VM-guld och sådana har vi inte så många i vårt lag, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Av de spelare som ingick i Växjös allsvenska lag förra säsongen var det få som hade ordentligt med elitserierutin. Under våren har Lakers sportchef Henrik Evertsson sett till att åtgärda det genom att värva flera spelare med mångårig erfarenhet av spel i högstadivisionen.

På onsdagen gjorde han klart med Växjös hittills mest meriterade spelare, den tidigare Modo- och Färjestadsbacken Per Hållberg.

– Rutinen är givetvis viktig. Man ska komma ihåg att det är en kille som vunnit både SM-guld och VM-guld och sådana har vi inte så många i vårt lag, säger Evertsson i ett pressmeddelande.

Får ta Nicklas Rahms roll
33-åringen, med 604 elitseriematchers rutin från Modo och Färjestad, ska framför allt ta ett stort ansvar defensivt i sin nya klubb.

– Vi har pratat om att hitta rätt roll till Per och den tycker jag att vi har hittat. Rollen innebär att han verkligen får fokusera på defensiven och därigenom kommer han att bli en trygg back för oss. Man kan säga att han blir den killen för oss i Elitserien som Nicklas Rahm var för oss i Hockeyallsvenskan, säger Henrik Evertsson.
– Per har mycket smartness och är rörlig i sitt spel. De senaste säsongerna har han kanske fått ett stukat självförtroende som offensiv back, och vi tror han kan bli en av seriens bästa defensiva backar om han får koncentrera sig på just defensiven. Vi har specificerat en roll för Per och förutsättningen för att han skulle komma hit var att han skulle acceptera den rollen, och det har han gjort fullt ut, och därför känns det här riktigt bra.

Per Hållberg hade varit med om att förlora osannolika sex (!) SM-finaler innan han slutligen fick lyfta Le Mat 2006. Samma år var han med om att vinna VM-guld med Tre Kronor i Riga, Lettland. Utöver alla 14 elitseriessäsonger har den Modofostrade backen gjort en säsong i schweiziska Zug i NLA.

Text: Uffe Bodin