• Publicerat 3 juni, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Förlänger med Jonathan Carlsson

Han tog chansen i Nordamerika, men hamnade ECHL. I höstas flyttade Jonathan Carlsson sent omsider tillbaka till elitserien och Brynäs. Nu står det klart att 22-åringen stannar i Gävleklubben även under kommande säsong.

– Jag är tacksam att Brynäs kunde göra plats för mig då och det gick väl helt okej under säsongen. Men det är klart att det kommer att bli mycket enklare och bättre med en hel försäsong och sommarträning med laget bakom sig, säger upplänningen till Gävle Nyhetsbyrå.

Carlsson, som spelade för Chicago Blackhawks farmarlag Rockford Icehogs och Toledo Walleye i Nordamerika under säsongen 2009/10, gjorde sex poäng (4+2) på 42 elitseriematcher under säsongen. Totalt har han spelat 133 elitseriematcher för Brynäs sedan debuten 2007.

Jonathan Carlssons största mer är JVM-silvret i tjeckiska Pardubice med Juniorkronorna 2008.

Text: Uffe Bodin