• Publicerat 13 juni, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

SSK värvar ännu en slovensk forward

Södertälje SK plockar in ännu en slovensk VM-forward. På måndagsmorgonen meddelade klubben att högerforwarden Robert Sabolic förstärker laget.
– Jag har ju haft bra koll på Sabolic i den österrikiska ligan och han är en stor och stark forward med ett snabbt och bra skott. Han är mycket målfarlig, gjorde 33 mål i ligan i ett mindre bra lag. Det känns jättebra att vi får in både Sabolic och hans kedjekamrat (Ziga) Jeglic, säger nye tränaren Johan Strömwall i ett pressmeddelande.

Sabolic kommer närmast från HK Jesenice i alpligan EBEL. Där var han ligans näst bäste målskytt med 33 mål på 54 matcher den gångna säsongen. Han gjorde totalt 59 poäng. I VM var han delad etta i den slovenska poängligan tillsammans med Oskarshamns nyförvärv David Rodman och lagkaptenen Tomaz Razingar. Alla tre stod för fyra poäng på sex matcher.
– Sabolic är en kraftfull, åkstark forward som har en förmåga att i hög fart bibehålla en bra precision i avsluten. Han är bra på rören, har en intensiv spelstil. Under säsongen som gick har han fungerat riktigt bra ihop med Ziga Jeglic och tillsammans har de producerat mycket poäng, säger SSK:s sportchef Per Nygårds.

Kontraktet är skrivet på två år.

Text: Uffe Bodin