• Publicerat 17 juni, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Krog har skrivit på för klubben

Den 8 juni skrev hockeysverige.se att HV71 var intresserat av Jason Krog. I dag blev det klart att kanadensaren förstärker Jönköpingslaget kommande säsong.
– Jason är en väldigt spelskicklig forward, säger sportchefen Fredrik Stillman.

HV71 har tappat en hel del viktiga kuggar från förra säsongens lag. Till en början har det gått trögt att ersätta stjärnspelare som Martin Thörnberg, Teemu Laine, Pasi Puistola och Juuso Hietanen. Ett första steg på vägen att återupprätta offensiven blev att värva veteranforwarden Jason Krog, som närmast kommer från Chicago Wolves i AHL.

Hockeysverige.se skrev den 8 juni att HV71 ville ha in Krog i laget och nu har klubben tecknat ett ettårskontrakt med 35-åringen.
– Jason är en väldigt spelskicklig forward som visat i alla år att han har vana att hålla i spelet, styra power play och producera poäng. Det är en vältränad kille med bra karaktär som lätt kommer att smälta in i laget, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

Jason Krog har spelat i AHL under merparten av de fem senaste säsongerna. 2005/06 gjorde han en kortare sejour i Frölunda efter att ha kommit till klubben från schweiziska Genève-Servette under säsongen. Sedan dess har han hunnit med att bli Calder Cup-mästare med Chicago Wolves och poängkung i farmarligan (2008).

Den gångna säsongen svarade Krog för 19 mål och 75 poäng på 80 matcher för samma Wolves. Totalt har han gjort 598 poäng (190+408) på 535 matcher i AHL och 59 poäng (22+37) på 202 NHL-matcher för New York Islanders, Anaheim, New York Rangers, Atlanta och Vancouver.

Text: Uffe Bodin