Goren återvänder

Efter tre års frånvaro är Lee Goren tillbaka i Skellefteåtröjan igen. Idag blev kanadensaren, som fick sitt europeiska genombrott i Skellefteå 2007, klar för en återkomst till klubben.
– Han är den typ av karaktärspelare som vi saknat, säger sportchefen Lasse Johansson.

Lee Goren kommer tillbaka till Skellefteå och Elitserien igen. Ikväll presenterades kanadensaren på Skellefteås årsmöte.

– Vi är glada att kunna välkomna Lee Goren tillbaka till Skellefteå AIK, säger sportchefen Lasse Johansson till klubbens hemsida.

– Han är den typ av karaktärspelare som vi saknat.

Det var i Skellefteå som 33-åringen gjorde sina första europeiska skär 2007. Då sköt han 16 mål och 36 poäng på 47 matcher och blev stor favorit bland fansen med sin tuffa spelstil.
Året efter spelade han för Färjestad och blev svensk mästare för att sedan tvingas lämna klubben i inledningen av året därpå.

Sedan dess har han spelat för Bern i Schweiz och Straubing i Tyskland innan han avslutade fjolårets säsong med slutspel för Bern.

Ifjol sköt han 38 poäng på 34 matcher i tyska ligan och var Straubings poängkung när han flyttade tillbaka till Bern i samband med att det stod klart att den tyska klubben skulle missa slutspel.
I Bern gjorde han fyra poäng på sju matcher i slutspelet där klubben åkte ut i semifinalen mot Kloten med 3-4 i matcher.

Samtidigt påstår mrmadhawk.se att Skellefteå hugger hårt på finske stjärnan Janne Pesonen, som inte får nytt kontrakt i Ak Bars Kazan och jagas av flera svenska klubbar.

Text: Robert Pettersson