Skrev på för 1+1 år idag

Daniel Tjärnqvist återvänder till Djurgården igen efter sina år i KHL och NHL. Idag skrev han på ett kontrakt för 1+1 år.
– Vi har försökt få hem Daniel Tjärnqvist under ett par säsonger, och nu har han bestämt sig för att spela med Djurgården, något vi är glada för, säger sportchefen Janne Järlefelt.

Daniel Tjärnqvist är djurgårdare igen. Idag skrev han på för 1+1 år med Djurgården och återvänder hem efter sex år i NHL och Ryssland.

– Vi har försökt få hem Daniel Tjärnqvist under ett par säsonger, och nu har han bestämt sig för att spela med Djurgården, något vi är glada för. Han förstärker backsidan på ett bra sätt och vår backbesättning känns nu riktigt bra med en mix mellan äldre rutinerade och yngre och utvecklingsbara spelare samt höger- och vänsterskyttar, säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt i ett pressmeddelande.

34-åringen har spelat för Lokomotiv Jaroslavl i KHL de två senaste säsongerna och hade en tuff hjärnskakning som störde honom en längre period den senaste säsongen och som begränsade hans matchantal till 24 i seriespelet.
När han sedan kom tillbaka efter fyra månaders frånvaro, som kom efter en tackling från Denis Kuljasj i en match mot Omsk, tog det bara en match innan han sköt ett hattrick i en slutspelsmatch mot Riga.

Totalt svarade Tjärnqvist för tre mål och tre assist på tio matcher i slutspelet och tre mål och fyra assist på de 24 matcherna i grundserien.

Senast han spelade i Djurgården var under lockoutsäsongen 04/05. Då sköt han tolv mål och lika många assist poäng på 49 matcher.
Därefter har han spelat i Minnesota, Edmonton och Colorado i NHL under tre säsonger och gjort lika många säsonger med Jaroslavl.

Text: Robert Pettersson