Anfallare och back klara

HV71 börjar hitta mer och mer rätt med sin trupp för kommande säsong. Efter stjärnvärvningen av Jason Krog senast hittade man hem med en NHL-värvning på fredagen när finländaren Jesse Joensuu skrev på för två år.
– Det är en ung, utvecklingsbar och hungrig spelare som kommer till HV71. Jesse är en rejäl och tuff powerforward som var reserv i den finska VM-truppen i våras, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Jesse Joensuu. Där har ni HV71:s senaste stjärnvärvning efter att han fick klart med Jason Krog för en tid sedan.

– Det är en ung, utvecklingsbar och hungrig spelare som kommer till HV71. Jesse är en rejäl och tuff powerforward som var reserv i den finska VM-truppen i våras, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande.

23-åringen har spelat för New York Islanders orgainsation de senaste tre säsongerna och gjort totalt 60 matcher i NHL. 42 av dem kom under senaste säsongen då han sköt sex mål och tre assist för klubben. Han gjorde dessutom 24 poäng på 35 matcher i farmarlaget Bridgeport.

Joensuu flyttade till Nordamerika redan som 20-åring då han lämnade finska Ässät efter en säsong med 17 mål och 18 assist på 56 matcher och hade trots sin ringa ålder vid tidpunkten redan spelat över 200 matcher i FM-ligan där han debuterade redan som 16-åring.

NHL-meriterad back klar

HV71 gjorde även klart med amerikanske backen Noah Welch som kommer från Atlantas organisation, men där han bara spelade två matcher under säsongen och mestadels spenderade tiden med farmarlaget Chicago Wolves.

– Noah är en lagspelare som ger allt i alla situationer. Han kommer smälta bra in i laget med sin uppoffrande spelstil. Det är en stor, tuff och rörlig back som vi har haft ögonen på ett tag och fick även goda vitsord från Jason Krog, som spelat med Welch de senaste säsongerna, berättar sportchefen Fredrik Stillman.

28-åringen har spelat 75 matcher i NHL sedan proffsdebuten 2005. Han har spelat för Pittsburgh, Florida, Tampa och Atlanta.

Text: Robert Pettersson