• Publicerat 1 juli, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Skrev på för tio år

Christian Ehrhoff blir inte unrestricted free agent under fredagen. På torsdagen kom han överens om ett avtal med Buffalo Sabres efter att klubben värvat backens förhandlingsrättigheter från New York Islanders som i sin tur hämtat dem från Vancouver Canucks.

Och det är ett väldigt omfattande kontrakt som 28-åringen har skrivit på. Enligt TSN löper kontraktet över de närmaste tio åren och är värt 40 miljoner dollar med en lönetaksträff på fyra miljoner per år.

Buffalo gav New York Islanders ett draftval i fjärde rundan nästa säsong för att få möjligheten att förhandla med den tyske backstjärnan.

Christian Ehrhoff har sin statistiskt sett bästa NHL-säsong bakom sig. Den offensvive backen svarade för 14 mål och 50 poäng på 79 matcher för Vancouver. Han har tidigare även representerat San José Sharks och står totalt noterad för 226 poäng (53+173) på 500 matcher i NHL.

Text: Uffe Bodin