• Publicerat 3 juli, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Nugent-Hopkins överens med Oilers

Det tog bara åtta dagar, sedan var kontraktet underskrivet. På lördagen skrev Ryan Nugent-Hopkins, förstavalet i förra veckans NHL-draft i St. Paul, under ett treårskontrakt med Edmonton Oilers.
– Jag blev väldigt upprymd när jag fick telefonsamtalet om kontraktet. Det är ganska otroligt och nu kan jag koncentrera mig på hockeyn. Jag ska träna hårt under resten av sommaren, lägga på mig lite mer vikt och ge mig ut på isen, säger supertalangen till Edmonton Sun.

18-åringen från Burnaby utanför Vancouver gick som etta i draften efter en succésäsong med Red Deer Rebels i WHL. Där svarade han för 106 poäng (31+75) på 69 matcher och slutade på delad tredje plats i poängligan.

Kontraktet är i grunden värt 925 000 dollar per säsong, men innehåller även flera bonusposter som gör att han kan tjäna betydligt mer pengar.
– Det behövs inte så mycket till förhandling när det gäller ett förstaval. Alla vet hur stort det kommer att bli och han förtjänar kontraktet. Det är ett stort ögonblick i hans karriär för honom och hans familj. Jag ser fram emot att se honom med resten av killarna på vårt utvecklingsläger, säger general managern Steve Tambellini.
– Vi vet vad han är för typ av hockeyspelare och vad han kommer att bli, men jag tror inte folk förstår vilken kvalitetsmänniska han är.Han är en respektfull ung man som respekterar sporten, han har en enorm respekt för Edmonton Oilers och jag ser fram emot att jobba med honom under många år framöver.

Det återstår att se om Ryan Nugent-Hopkins är redo för att ta steget till NHL på en gång. Många förståsigpåare har antytt att ynglingen fortfarande är för späd för att spela NHL-hockey. Han rapporterades väga strax under 75 kilo vid draften. Till träningslägret i september hoppas han vara uppe i minst 80 kilo.

hockeysverige.se

Text: Uffe Bodin