• Publicerat 6 juli, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Bärtschi skrev på för tre år

Ryan Nugent-Hopkins blev den första spelaren från förra månadens NHL-draft att skriva kontrakt med sin klubb när han blev klar för Edmonton Oilers härom dagen. Rivalen Calgary Flames var inte sena att göra samma sak med sitt förstaval, schweizaren Sven Bärtschi, 13:e spelare att väljas i St. Paul på midsommaraftonen.

18-åringen har skrivit på för tre år och får chansen att slå sig in i NHL-laget under Calgarys träningsläger i höst.

Sven Bärstschi flyttade inför den gångna säsongen från schweiziska Langenthal till Portland Winterhawks i WHL. Där gjorde han stor succé och blev ligans bästa rookie både vad gällde mål, assist och poäng. På 66 matcher stod han för 34 mål och 85 poäng och i slutspelet blev det ytterligare 26 poäng (10+16) på 20 matcher.

hockeysverige.se

Text: Uffe Bodin