• Publicerat 6 juli, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Stefan Öhman klar för Oskarshamn

Efter åtta säsonger i den finska ligan flyttar centern Stefan Öhman slutligen hem till Sverige. På onsdagen meddelade IK Oskarshamn att klubben skrivit ett tvåårskontrakt med 35-åringen.
– Andra halvan av förra säsongen så pratade vi mer och mer om att flytta till Sverige och det blir ingen jätteomställning eftersom vi pratar svenska hemma. Oskarshamn har från början visat ett stort intresse och varit måna om att fixa allt på bästa sätt för min familj. Allt har skötts jättebra av klubben och det har gett ett gott intryck, säger Stefan Öhman i ett pressmeddelande från IKO.

Öhman lämnade Sverige och Modo för spel i Tappara från Tammerfors 2003. Han fann sig snabbt till rätta i Finland och svarade för flera starka säsonger i mitten av 2000-talet. Totalt blev det 104 mål och 264 poäng på 419 matcher för Tappara och Blues från Esbo flytten till Oskarshamn blev klar.

För Oskarshamns sportchef Roger Jönsson innebär värvningen av Stefan Öhman att forwardsbesättningen är färdig.
– En laglojal pådrivare med massor av erfarenhet från både elitserien och SM-liiga. Stefan är en klassisk center som är duktig både offensivt som defensivt. En mycket komplett ishockeyspelare som fortfarande brinner enormt mycket för hockeyn. Stefan som har tillhört en av finska ligans bästa centrar i många år, säger Jönsson.

Text: Uffe Bodin