Ottawa

Silfverberg imponerar på Ottawa

ANNONS

”Han är definitivt redo för NHL”

Ottawa är på väg att bli NHL:s nya svensklag. Under veckans träningsläger för rookies deltog sex svenska spelare och det var en som stod ut som lägrets absolut bästa spelare. Brynäs Jakob Silfverberg blev nämligen överöst med beröm och nu menar Ottawas klubbledning att Silfverberg är redo för NHL.
– Han har varit den som stått ut mest av alla på lägret, säger Ottawas GM Bryan Murray.

Ottawa har under den gångna veckan haft sitt årliga rookieläger. Klubbledningen menar att kvaliteten på lägret aldrig varit högre och en starkt bidragande orsak till detta är alla svenska löften. Sex svenskar har deltagit på veckans läger och de flesta med oerhört framgångsrikt resultat.

Mest framstående av samtliga spelare på lägret har Jakob Silfverberg varit. Ottawas GM Bryan Murray sträcker sig så långt som att säga att Silfverberg har varit i en klass för sig och att han definitivt skulle vilja se Brynäs unga forward i NHL nästa säsong.
– Det märks verkligen att han när den mest mogna och bäst utvecklade spelare vi har där ute för tillfället. Han är definitivt redo för NHL. Det enda jag kan göra är att säga det till honom och hoppas att det räcker för att få honom att stanna här, säger Murray till Ottawa Sun.

”Silfverbergs spelstil passar i NHL”

Även chefen för spelarutveckling i Ottawa, Pierre Dorion, har bara positiva saker att säga om Silfverberg och menar att han utan tvekan skulle kliva rakt in i NHL och göra avtryck direkt. Framför allt menar Dorion att Silfverbergs spelstil passar väldigt bra i Nordamerika.
– Han är en lika självklar NHL-spelare som vem som helst i vår organisation. Han spelar ett väldigt rakt spel, är stark längs sargerna, är väldigt spelskicklig och har ett väldigt bra sinne för hur hockey ska spelas.

Även om flera i Ottawas organisation försökt övertyga Silfverberg om att han är redo för NHL så verkar försöken ha varit fruktlösa. Silfverberg har beslutat sig för att han är i behov av att spela i Elitserien med Brynäs ytterligare en säsong och tänker stanna i Sverige för att fortsätta utvecklas.
– Jag är självklart oerhört glad över att de har så höga tankar om mig men jag känner att jag behöver bli större, starkare och utveckla mitt spel ytterligare en nivå innan jag tar steget över. Därför har jag också tagit beslutet att stanna i Sverige ytterligare en säsong, säger 20-åringen.

Även Rundblad och Zibanejad övertygar

Utöver Silfverberg så har även Mika Zibanejad och David Rundblad imponerat tillräckligt på klubbledningen för att dem ska känna att de är redo för NHL. Att Rundblad har de tillräckliga kvaliteterna för att göra intryck direkt från start nästa säsong är Bryan Murray säker på.
– Med hans skicklighet och självförtroende med pucken är han verkligen riktigt lovande. Han bör definitivt vara redo att spela regelbundet i vårat lag nästa säsong, säger Murray.

Utöver Silfverberg, Rundblad och Zibanejad så har även André Petersson, Marcus Sörensen och Fredrik Claesson varit med på träningslägret och även dessa tre har svarat för starka insatser. Fortsätter svenskarna på den inslagna vägen kommer det inte dröja länge innan Scotiabank Place fylls med blågula tröjor.

hockeysverige.se

Text: Ola Winther

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL