• Publicerat 8 juli, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Återvänder hem till Schweiz

Den schweiziske energisprutan Roman Wick gjorde succé i fjolårets OS-turnering i Vancouver. Det ledde till ett NHL-kontrakt med Ottawa Senators. Så mycket till NHL-spel blev det emellertid aldrig för 25-åringen. Han gjorde bara sju poänglösa framträdanden för Ottawa den gångna säsongen och väljer nu att återvända hem till moderklubben Kloten, där han har spelat under större delen av sin karriär.

Hans kontrakt med Anders Eldebrinks klubb löper till och med säsongen 2013/14.

Roman Wick återvänder till Schweiz som Calder Cup-mästare. Han ingick i Binghamton Senators lag som vann AHL-mästerskapet efter att ha besegrat Houston Aeros i finalen. Wick gjorde nio poäng (4+5) på 21 slutspelsmatcher och hade dessförinnan gjort 42 poäng (20+22) på 70 matcher i grundserien.

Text: Uffe Bodin