• Publicerat 13 juli, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Brodin skrev på för Wild

Jonas Brodin fick den optimala 18-årspresenten. När han blev myndig på tisdagen passade Färjestadsbacken även på att skriva på för Minnesota Wild.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Brodin.

Men alla Färjestads supportrar kan vara lugna. Jonas Brodin spelar i elitserien minst en säsong till framöver. Än så länge väger 18-åringen alldeles för lätt för att spela i NHL och behöver bygga på sig en hel del muskler innan han är redo för att slåss om en plats i Minnesota Wilds trupp.
– Jag behöver återvända hem och arbeta på allting. Jag kommer att jobba hårt och förhoppningsvis kommer jag att spela här om ett år eller två, säger Karlstadsonen på Minnesota Wilds webbsida.

Jonas Brodin, som är i St. Paul på ut Wilds utvecklingsläger just nu, valdes redan som tionde spelare i den första rundan av draften förra månaden. Hans aktie steg undan för undan under säsongens gång och fick en slutgiltig skjuts uppåt av spelet i SM-slutspelet och U18-VM.
– När man ser honom i vissa övningar här inser man att han är en speciell talang, säger Minnesotas assisterande general manager Brent Flahr.
– Det var oundvikligt att vi skulle sajna honom. Bättre att få det gjort förr snarare än senare.

Minnesota Wild hoppas att den här säsongen ska föra Brodin ett stort steg närmare NHL.
– Han åker hem till ett riktigt bra program, ett riktigt bra lag. Han kommer att spela mer den här säsongen och det kommer att vara en bra plats för honom att utvecklas på. Han kommer förhoppningsvis få chansen att komma över och spela JVM. Det borde bli ett bra år för honom. Förhoppningsvis kan han komma hit och slåss om plats nästa år, säger Wilds assisterande general manager Brent Flahr.

hockeysverige.se

Text: Uffe Bodin