• Publicerat 13 juli, 2011
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer

Skrev på för tre år

I går Jonas Brodin – i dag Mika Zibanejad. NHL-klubbarna fortsätter att dela ut kontrakt till de nydraftade svenskarna. Djurgårdscenterns kontrakt med Ottawa Senators sträcker sig över de närmaste tre säsongerna.

Huruvida Mika Zibanejad kommer att testas av Ottawa redan till hösten är oklart. Hockeysverige.se har försökt komma i kontakt med hans agent Erik Ryman – utan resultat.

Efter draften på midsommaraftonen sade 18-åringen att det lutade åt en fortsättning i Djurgården nästa säsong, men att det i första hand var upp till Ottawa.
– Det är väl tanken att jag ska stanna hemma. Sedan får man se vad Ottawa tycker och säger. Var jag hamnar har jag inte så mycket kontroll över för tillfället. Jag ska bara jobba hårt och sedan får vi se om det blir Djurgården eller Ottawa, sade han till hockeysverige.se då.

Senators assisterande general manager Tim Murray var också osäker när han intervjuades av Senators webbsida i samband med klubbens utvecklingsläger härom veckan.
– Om han har en bra sommar, om han kommer tillbaka i september och har lagt på sig fyra, fem kilo muskler… kommer han hit till träningslägret och jobbar hårt, spelar i den första träningsmatchen och saker börjar klicka för honom. Om allt det händer – och det är många om – då kommer vi att ta en titt på honom.

Mika Zibanejad valdes som sjätte spelare av Ottawa i första rundan av draften. Detta efter en säsong där han smög sig till en plats i Djurgårdens A-lag för att sedan få ett explosionsartat genombrott efter juluppehållet. På 26 elitseriematcher stod han för nio poäng (5+4). Han var även en del av det svenska U18-landslaget som tog VM-silver i Tyskland i april.

hockeysverige.se

Text: Uffe Bodin