Skambud från Modo. Då valde Mattias Timander att se sig om efter ny arbetsgivare. Valet föll för Leksand och Allsvenskan till slut.
– Att han kommer hit trots anbud från elitserien är väldigt roligt, säger sportchefen Tommy Salo.

När Modo inte var speciellt intresserade av att ha kvar sin backklippa Mattias Timander såg sig veteranen om efter ny klubbadress.

I slutändan stod det mellan Skellefteå och Leksand och han valde till slut spel i Leksand, som enligt Piteå-Tidningen betalar backstjärnan en miljon mer på en säsong än Skellefteå erbjöd.

– Mattias är en klasspelare och det känns väldigt bra att få hit honom. När han kom ut på marknaden så kändes det naturligt att kontakta honom. Att han kommer hit trots anbud från elitserien är väldigt roligt, säger sportchefen Tommy Salo till klubbens hemsida.

37-åringen hade fyra mål och 15 assist på 55 matcher i Elitserien ifjol och gjorde 25 poäng styck under de två säsongerna innan dess, trots att han i första hand är en back känd för sin starka defensiv.

– Jag ser honom som en spelare som kommer spela mycket under matcherna. Han är stor och vältränad vilket ger oss ytterligare tyngd på backsidan. Han är nyttig i många skeden under en match då han är lugn och trygg i defensiven och i stort sett alltid träffar mål när han skjuter, säger Salo.

Timander har spelat 419 NHL-matcher för Boston, Columbus, New York Islanders och Philadelphia och återvände till Sverige och Modo 2004.

Text: Robert Pettersson